top of page

Start september zonder stress

September is de drukste maand van het jaar. Scholen beginnen terug, files worden langer, er worden weer meer meetings gepland… De kans dat je sneller stress gaat ervaren is dan ook groot. Ik raad elke professional daarom aan om tijdens de werkdag aan Yoga Nidra te doen. Hiermee kan je jouw productiviteit, creativiteit én gemoedstoestand verbeteren.Wist je dat je lichaam geprogrammeerd is om te dutten? Zo ervaart iedereen 's middags vaak een daling van de lichaamstemperatuur. Die is ontworpen om je aan te moedigen om te slapen, onafhankelijk van je nachtelijk slaappatroon. Ons lichaam functioneert immers in cycli van 90 minuten, zowel als we slapen als wanneer we wakker zijn. Problemen beginnen als we na een cyclus niet even pauzeren.

Dus heb je na de middag een dip, grijp dan niet meteen naar een dubbele espresso, energiedrank of ongezonde snack. Begin ook niet de tijdsdruk op te voeren om zo sneller klaar te zijn of je avond vol te plannen met activiteiten.

Wat er met je lichaam gebeurt is heel normaal. Het is belangrijk om tijdens deze dips even helemaal niets te doen, kort je ogen te sluiten of kleine rondjes te wandelen. Zo kan je lichaam van een hoger energieniveau terugschakelen naar een lager energieniveau; van een waakzame staat terugschakelen naar kalmte en ontspanning.


Deze bewuste Yoga Nidra pauzes gaan je helpen om opgestapelde stress te ontladen. Zo kan je makkelijker je natuurlijke energie herstellen, je hersenen helpen reactiveren en je concentratievermogen verbeteren.


Nog enkele tips om deze drukke september door te komen:

- Probeer in het hier en nu te zijn door bewust je zintuigen in te schakelen.

- Durf dingen te weigeren.

- Doe iets voor jezelf.

- Dagdroom gedurende 5 minuten.

- Lach zoveel je kan.

- Maak een to do lijstje, schrijven is een vorm van loslaten.

Ik wens je alvast een rustige start van de maand september.

Namasté,

Lyza


Wil jij leren rusten tijdens een drukke werkdag of ben je ondernemer en wil je jouw werknemers kennis laten maken met Yoga Nidra, aarzel dan niet om me te contacteren. Ik kom graag langs voor lessen op kantoor.

69 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page