top of page
Wat is Yoga Nidra?

Yoga nidra is de samenstelling van 2 woorden uit het Sanskriet. Yoga betekent ‘samenbrengen’ of ‘verbinden’ en nidra betekent ‘slaap’. Tijdens yoga nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Hierbij balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen.

 

Yoga nidra heeft niets te maken met de fysieke vorm van yoga. Deze geleide meditatie helpt je hersenen naar de zone tussen slaap en waaktoestanden te brengen. Je lichaam valt dan langzaam in slaap terwijl je geest bewust en helder blijft. Zo kan je liefst 3 tot 4 uur slaap inhalen.

Het is wetenschappelijk bewezen en ideaal als je last hebt van: chronische pijn, te weinig slaap, burn-out of het ontbreken van een concreet doel in het leven​. Tijdens een slaap-yoga-sessie word je eerst heel rustig en stil. Vervolgens kom je in een fase waarin je je overheersende overtuigingen en angsten kan loslaten en krijg je de kans om je diepste verlangens te manifesteren. Om te eindigen in een heerlijke deep sleep state waarin je lichaam keer op keer terugkeert naar zijn meest pure staat en daarmee het zelfhelende vermogen activeert. Dit alles voelt als een prachtige reis, liggend in een warm bad. Je herstelt hiermee je volledige gezondheid, je mind en je leven. Zo kun je naast diep ontspannen en herstellen ook aan je eigen ontwikkeling werken.

Na een Yoga Nidra sessie blijf je nog altijd in de alfastaat gedurende de dag: niet gehaast of gestresseerd. Je kunt gemakkelijk je creatieve kanten bereiken terwijl je je uitgerust en helder voelt.

I invest my time and energy where it feels right for me.

I choose to focus on experiences that are life

sustaining, not life draining.

1I9A9494.jpg
bottom of page